BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH CALSCALE:GREGORIAN PRODID:-//WordPress - MECv6.5.4//EN X-ORIGINAL-URL:https://proeftuinpallandt.nl/ X-WR-CALNAME:Proeftuin Pallandtpolder X-WR-CALDESC:Proeftuin Pallandtpolder REFRESH-INTERVAL;VALUE=DURATION:PT1H X-PUBLISHED-TTL:PT1H X-MS-OLK-FORCEINSPECTOROPEN:TRUE BEGIN:VEVENT CLASS:PUBLIC DTSTART;TZID=UTC:20210601T000000 DTEND;TZID=UTC:20210602T000000 DTSTAMP:20210520T000000 UID:MEC-320722549d1751cf3f247855f937b982@proeftuinpallandt.nl CREATED:20210520 LAST-MODIFIED:20210520 PRIORITY:5 TRANSP:OPAQUE SUMMARY:Wereldmelkdag DESCRIPTION:Vandaag is het Wereldmelkdag en wordt overal ter wereld het bestaan van melk toegejuicht als onderdeel van gezonde voeding. Wereldmelkdag wordt sinds 2001 jaarlijks gevierd op 1 juni en is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO.\nVoedingsrichtlijnen\nMiljarden mensen drinken dagelijks melk of andere zuivelproducten. Dat doen ze omdat het lekker en gezond is, maar ook makkelijk en betaalbaar. Melk en zuivelproducten zijn dan ook opgenomen in landelijke voedingsrichtlijnen overal ter wereld. Deze voedingsrichtlijnen worden opgesteld om de bevolking te helpen gezond te eten. De FAO heeft op haar website talloze voedingsrichtlijnen verzameld van meer dan 80 landen, van Portugal en de Verenigde Staten tot Japan en Belize. Zuivel wordt ook in de Nederlandse ‘Richtlijnen goede voeding’ geadviseerd en melk, kaas en yoghurt staan prominent in de Schijf van Vijf.\nMelk bevat belangrijke voedingsstoffen\nMelk en andere zuivelproducten leveren veel verschillende voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft, zoals calcium, vitamine B12 en eiwitten, maar ook fosfor en kalium. In één glas melk zit 30% calcium, 25% vitamine B2, 35% vitamine B12 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.\n URL:https://proeftuinpallandt.nl/events/wereldmelkdag/ ATTACH;FMTTYPE=image/jpeg:https://proeftuinpallandt.nl/wp-content/uploads/2021/05/image000101.jpeg END:VEVENT END:VCALENDAR