Tulpenwandeltocht 2022 door Proeftuin van Pallandtpolder

Goeree-Overflakkee – “Wandel of fiets mee, langs de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee!”- De eerste tulpen laten zich al zien, mooi op schema voor de 9e Tulpenwandeltocht! Een evenement door de polders en over de dijken rondom Middelharnis, dit jaar op Paaszaterdag 16 april 2022. “Dit jaar is vooraf inschrijven verplicht (…) en dit kan t/m 14 april aanstaande, maar VOL=VOL!”

 

De deelnemers kunnen genieten van de geweldige kleurenpracht van de tulpen. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn smelten op deze dag mooi samen! Het startschot wordt dit jaar gegeven door oudste vrijwilliger Gies Barkel. Zet je wandelschoenen of fiets alvast klaar!

 

De volledige opbrengst van het inschrijfgeld en het sponsorbedrag gaat dit jaar naar Stichting Ambulancewens Nederland, een doel dat eenieder van ons een warm hart toedraagt.

 

4 gevarieerde routes

 

De Tulpenwandeltocht bestaat uit 4 gevarieerde routes, die zijn uitgestippeld langs meerdere tulpenvelden. De afstanden om te lopen zijn 10, 17 ½ en 25 kilometer. De 17 ½ en 25 kilometer starten vanaf MSV & AV Flakkee en de 10 km vanaf de Staver. Ook is het mogelijk om een route van 27 kilometer fietsend af te leggen. Deze route is overigens ook geschikt voor scootmobielers en vertrekt ook vanaf de Staver.

 

Sfeer is enorm belangrijk onderweg en je zult meer tegenkomen dan alleen prachtige polders en fotowaardige tulpenvelden. Verrassingen onderweg zijn: vliegdemonstraties van de modelvliegclub, gezelligheid bij Manege Oostmoer, diverse sportwedstrijden, een stukje historie en klederdracht bij het Streekmuseum en de molen van Sommelsdijk is geopend. Op camping “de Grevelingen” wordt Italiaans ijs verkocht en is de bar geopend om een versnapering te kopen. Omdat het dit jaar een “doorstroomevenement” is, vervalt helaas dit jaar het busvervoer, de tulpenverkoop, de muzikale aankleding. Daarnaast komen de routes ook door de Proeftuin van Pallandtpolder, waar informatiefolders liggen voor meer informatie.

 

 

Date

apr 16 2022
Expired!

Time

All Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *