Wereldmelkdag

Vandaag is het Wereldmelkdag en wordt overal ter wereld het bestaan van melk toegejuicht als onderdeel van gezonde voeding. Wereldmelkdag wordt sinds 2001 jaarlijks gevierd op 1 juni en is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO.

Voedingsrichtlijnen

Miljarden mensen drinken dagelijks melk of andere zuivelproducten. Dat doen ze omdat het lekker en gezond is, maar ook makkelijk en betaalbaar. Melk en zuivelproducten zijn dan ook opgenomen in landelijke voedingsrichtlijnen overal ter wereld. Deze voedingsrichtlijnen worden opgesteld om de bevolking te helpen gezond te eten. De FAO heeft op haar website talloze voedingsrichtlijnen verzameld van meer dan 80 landen, van Portugal en de Verenigde Staten tot Japan en Belize. Zuivel wordt ook in de Nederlandse ‘Richtlijnen goede voeding’ geadviseerd en melk, kaas en yoghurt staan prominent in de Schijf van Vijf.

Melk bevat belangrijke voedingsstoffen

Melk en andere zuivelproducten leveren veel verschillende voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft, zoals calcium, vitamine B12 en eiwitten, maar ook fosfor en kalium. In één glas melk zit 30% calcium, 25% vitamine B2, 35% vitamine B12 van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Date

Jun 01 2021
Expired!

Time

All Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *